Rättigheter i vården

Vårdgarantin (klicka och läs mer) anger hur länge du som längst ska behöva vänta på att komma i kontakt med vården och få vård som du behöver.

Från och med att du erbjuds ett besök i vården ska det till exempel inte dröja mer än 7 dagar innan du får träffa en läkare på en vårdcentral eller 90 dagar för att besöka en specialist, beroende på vad du har för behov.

Det är alltid vårdens bedömning av ditt medicinska behov av vård som ligger till grund för vilken vård du får och hur fort du får vård.

Fakturaköp

Försäkring

Om du har en sjukvårdsförsäkring så kontaktar du ditt försäkringsbolag och ber dem boka in dig till oss.

Vi samarbetar med samtliga försäkringsbolag.

Vill du ha snabb hjälp och få en proffsig utredning är du varmt välkommen.

  • Läkarbesök
  • Sjukgymnastbesök
  • Operation
  • Magnetkameraundersökning
  • Ultraljudsundersökning
  • Instruktionsgym
  • Intyg

Kontakta ditt försäkringsbolag för vidare information.

 

Privat

Vill du ha snabb hjälp och få en proffsig utredning är du varmt välkommen hit. Här får du träffa läkare och eller sjukgymnast som gör en tydlig plan för hur du skall bli bra. Vid ev operation är det noggrann uppföljning och återbesök som hela tiden ser att rehabiliteringen går  på allra bästa vis.

Idrottsförening & förbund

Är du medlem i en idrottsförening eller ett idrottsförbund som vill hjälpa dig ekonomiskt med undersökning eller operation? Kontakta den person i klubben eller förbundet som är ansvarig för ekonomi och utbetalningar. Se till att få ett underskrivet beslut om finansiellt åtagande vid dina framtida kontakter med Sports Medicine Umeå.

Välkommen till oss på Sports Medicine Umeå, ditt alternativ till den allmänna vården.

Väntetider

Generellt sett så har vi på Sports Medicine korta väntetider och uppfyller mer än väl Vårdgarantin. För aktuellt väntetidsläge och mer information kontakta oss på 090-719 300 eller läs mer på www.vantetider.se