Våra medarbetare

Träffa vårt team

Johan Wänman

Specialistläkare, ortopedi

Specialistläkare i ortopedi. Arbetar både på Sports Medicine och Norrlands Universitetssjukhus
ortopediska klinik, där han är ryggkirurg. Johan är en aktiv forskare och beräknar att inom ett år lägga
fram sin avhandling. Han är även civilingenjör och har arbetat i läkemedelsindustrin.

Magnus Högström

Vd, överläkare, medicine doktor

Överläkare och vd för Sports Medicine Umeå. Var tidigare verksamhetschef vid Idrottsmedicinska enheten, Norrlands universitetssjukhus. Medicine doktor i idrottsmedicin, specialist i ortopedisk och allmän kirurgi. Forskar om hur fysisk aktivitet påverkar ungdomars skelett. Varit  läkare åt Svenska Ishockeyförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté. Lärare på bland annat läkarutbildningen, sjukgymnastutbildningen och arbetsterapeututbildningen vid Umeå universitet.

Per Liljeholm

Överläkare, ortoped

Överläkare, specialist i ortopedi. Arbetat som läkare sedan 1996. Sedan 2005 har Per arbetat på Idrottsmedicin och på Sports Medicine Umeå. Ansvarar för senmottagningen på Sports Medicine.

Han var läkare åt den svenska OS-truppen vid OS i Vancouver 2010. Dr Liljeholm är förbundsläkare åt Svenska Alpina Landslaget och har varit medicinskt ansvarig vid VM i mountainbike samt VM i multisport.

Tatjana Wiksten

Överläkare, anestesiolog, smärtdoktor

Narkosläkare, det vill säga specialist i anestesiologi och intensivvård sedan 2007. Hon är därutöver specialist i smärtlindring och fantastiskt skicklig på ultraljudsledda blockader och övriga invasiva smärtlindringsmetoder.

Clas Backman

Överläkare i Handkirurgi

Överläkare , specialist i handkirurgi. Arbetat som läkare sen 1980.
Sedan 2012 har Clas arbetat på Sports Medicine Umeå

Om du har problem i hand, handled, fingrar kan du få ett besök hos vår handkirurg Clas Backman som har en mycket lång erfarenhet och ofta anlitas av svenska och utländska universitetssjukhus för sin kompetens.

Dr Lisbeth Brax Olofsson

Överläkare, ortoped, fotkirurg, idrottsmedicin

Dr Brax Olofsson är en mycket erfaren ortoped och framstående fotkirurg. Hon delar sin tid mellan ortopedkliniken på Norrlands Universitetssjukhus och Sports Medicine. Hennes stora erfarenhet med svår och avancerad fotkirurgi innebär en betydande resursförstärkning för oss och vi är mycket glada att ha henne i vårt team.

Anna Lindström

Fysioterapeut

Arbetat som fysioterapeut och har magisterexamen i idrottsmedicin. Specialområde fotled, knä samt rehabiliteringsträning.

Tidigare ansvarig fysioterapeut i damallsvenskt fotbollslag och nu engagerad i damjuniorlandslaget i fotboll.

Roberth Forsgren

Fysioterapeut

Arbetat som sjukgymnast sedan 2003.

Gedigen klinisk erfarenhet inom neurorehab, ortopedi och idrottsmedicin. Specialintresse för höft, bäcken, rygg och rehabiliteringsträning.

Håller igång med längdskidor och framförallt inlines.

Mattias Tegern

Fysioterapeut

Fysioterapeut som arbetar hos oss på Sports Medicine sen 2018.

Lisa Bergdahl

Legitimerad fysioterapeut.

Lisa är legitimerad fysioterapeut. Tidigare jobbat som fysioterapeut i Piteå.

Anna-Carin Alperud

Operationssjuksköterska

Specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och har arbetat som operationssjuksköterska i 15 år på thoraxoperation, där hon även tjänstgjort som sektionsledare.

Det senaste åren har hon arbetat som sektionsledare på Idrottsmedicinska enheten (nu Sports Medicine Umeå), där hon bland annat samordnar besök och planerar operationstider, utför provtagning och assisterar vid operation.

Marko Saranpää

Operationssjuksköterska

Specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och har arbetat som operationssjuksköterska i 16 år på operation. Han har även tjänstgjort som sektionsledare på ögonoperation. Samordnar besök och planerar operationstider, utför provtagning och assisterar vid operation.

Ida Söderholm

Sjuksköterska

Sjuksköterska med bred erfarenhet. Har arbetat på Norrlands Universitetssjukhus, i Norge, Örnsköldsviks sjukhus. Arbetat med tester av idrottare på Umeå Performance Center och på Idrottsmedicinska Enheten Umeå Universitet. Bakgrund som fotbollspelare, hockeyspelare, bland annat varit tränare för Björklövens damlag.

Nils Berginström

legitimerad psykolog och medicine doktor.

Nils är både legitimerad psykolog och medicine doktor. Hans specialområde är neuropsykologi. Han
fick sin legitimation 2011 och har arbetat med neurologiska sjukdomar och skador på Norrlands
Universitetssjukhus samt med undervisning på Umeå Universitet. Han har ett mycket nära
samarbete med elithockeylagen i SHL och SDHL och hjälper dessa med utredning och rådgivning efter
hjärnskador.

Ingela Sundin

Medicinsk Sekreterare

Ingela Sundin har arbetat som läkarsekreterare i 30 år, både i offentlig och privat vård. Hon började på Sports Medicine i maj 2018.

Hon skriver journaler och andra handlingar samt administrerar allt på ett mycket snabbt och effektivt sätt.

Annika Rhodin

Receptionist/ekonomiansvarig

Annika Rhodin är utbildad Idrottsvetare och arbetar som receptionist hos Sports Medicine. Hon tar oftast den första kontakten med kunden och visar vägen till ett positivt kundmöte med information och glädje.

Annika har hand om ekonomin/faktureringen så har du fakturafrågor kan hon hjälpa dig.