Behandlingar

Våra väntetider är korta. Personalen är mycket erfaren och har stor erfarenhet och förståelse för både elitidrottarens och motionärens specifika behov. Våra läkare och fysioterapeuter har ett nära samarbete för att effektivisera både utredning och rehabilitering.

Magnetkamera

Magnetkamera

Med vår magnetkamera, MR, har vi möjlighet att göra undersökningar av rörelseapparaten, oftast i nära samband med mottagningsbesök. Undersökningen är helt smärtfri.

Vill du undvika väntetider till vanlig röntgen kan vi erbjuda remiss till privat röntgen där du till en låg kostnad kan få undersökningen utförd inom något dygn.

Det tar ungefär 1,5 timmar från att du anländer till receptionen till dess att undersökningen är klar..

Vår magnetkamera är av märket ESAOTE. Röntgenläkare granskar bilderna och skriver ett utlåtande. Du kan oftast få din undersökning utförd i nära anslutning till ditt mottagningsbesök.

  • Knä
  • Fot
  • Underben
  • Armbåge
  • Handled

För frågor gällande MR-svar kontakta MRT-enheten
Telefon: 073-569 83 86
Telefontider: mån-fre 09.00-12.00
Fax: 090-719 301
sani.anani@sportsmedumea.se
OBS! Röntgenutlåtanden brukar normalt ta en vecka och med undantag två veckor.

Senmottagning

Senmottagning

Sports Medicine opererar skador och smärttillstånd i rörelseapparaten. Vi opererar och behandlar senskador så som hälsenesmärtor och hopparknä. Idrottare från hela världen opereras på  vår enhet. Varje år utför vi hundratals artroskopiska operationer. Den artroskopiska tekniken innebär många fördelar som mindre ärr, mindre blödning och mycket låg infektionsrisk. Vanligt är korsbandsoperationer, meniskskador, broskskador och andra skador i knäleden. I axelleden kan vi åtgärda flertalet instabiliteter och smärttillstånd med titthålsteknik. Även i fotleder kan många skador behandlas med artroskopisk teknik. Vår handkirurg använderartroskopiska behandlingsmetoder för vissa handledsskador. Andra vanliga ingrepp hos oss är operationer för kroniskt compartmentsyndrom eller ”benhinne-inflammation” i underbenen. Olika öppna ingrepp i fotleden kan behövas exempelvis vid större ledbandsskador eller senrupturer. Många patienter besväras av smärttillstånd i framfoten där man har smärtande felställningar av tåleder eller klämda nervgrenar där skoåtgärder inte längre hjälper. Det är ofta svårt att få hjälp med dessa ofta invalidiserande tillstånd i den offentliga sjukvården då de i besparingstider prioriterats bort. Här kan  enkla, snabba och relativt billiga operationer ge en betydande förbättring. Exempel är hallux valgusoperationer och korrigering av hammartår.

Ultraljud

Ultraljud

Med vårt nya ultraljud har vi möjlighet att göra undersökningar av rörelseapparatens muskler och senor.

Undersökningen är helt smärtfri och sker här på mottagningen.

Ultraljudsundersökningen kan beställas separat eller ske i samband med mottagningsbesöket.

Besked och resultat ges i direkt anslutning till undersökningen.

Ultraljud med doppler

Vår ultraljud är utrustat med färgdoppler och används även i sterila sammanhang som operationer.

Ultraljudsundersökningar lämpar sig framförallt på muskler och senor.

Besvär såsom sensmärta i hälsenor, knäskålssenor, muskelbristningar är några exempel på kroppsdelar där man får bra diagnosinformation vid ultraljudsundersökning.